BİLGİ İÇİN

Tanıtım Filmi

Eğitimde İSTEK Farkı
Crossroads
İSTEK Okulları, öğrencilerin İngilizce’yi sadece ders olarak değil, günlük hayatın içinde görmeleri ve sürekli kullanarak geliştirmeleri için bir uygulama başlatmıştır. Crossroads Programı anaokulu 5 ve 6 yaş grupları ile ilkokul 1. Sınıflarına uygulanır. Öğrenciler haftada 24 saat yabancı ve Türk İngilizce öğretmenleri ile birlikte olarak okul yaşamının her anında yemekte, bahçede, oyunda, tüm etkinliklerinde ve öğrenme esnasında İngilizce’yi öğrenir.

Öğrencilerin, günün doğal akışı boyunca İngilizce öğretmenleriyle de birlikte olabilmeleri ve her ortamda İngilizce konuşabilmeleri için ders programları eşzamanlı olarak iki dilde yürütülür. Böylece öğrenciler İngilizce’yi diğer disiplinler gibi öğrenilecek bir ders değil, edinilmesi gereken çok önemli bir iletişim aracı olarak içselleştirir.
Farkındalıkla Eğit Dikkatini: MINDFULNESS
İSTEK Ortaokullarında öğrencilerin daha etkili odaklanmasını, konsantrasyonlarının daha uzun sürmesini; zor duygularla, stres ve anlaşmazlıklarla baş edebilmelerini sağlamak, duyguları ve bedenleri ile olumlu ilişkiler kurabilmelerine yardımcı olmak amacıyla Mindfulness programı uygulanır.

Mindfulness zihinsel bir beceridir. Dikkatimizi, iç ve dış dünyamızda olan olayları yargılamadan, bilinçli bir şekilde içinde bulunduğumuz ana odaklamaktır. Bu uygulamalar, öğrencilerin zihinsel olarak “iyi” olmalarını sağlarken, akademik başarılarının gelişmesini; odaklanmalarının artmasını; sosyal olarak olumlu beceriler kazanmalarını sağlar.
Teknoloji, Robotik ve Kodlama Eğitimi
İSTEK Okulları, anaokulundan liseye kadar tüm kademelerinde MEB ve IB PYP programlarına entegre biçimde oluşturulmuş Robotik ve Kodlama Öğretim Programı uygular. İSTEK Okulları öğretmenleri tarafından geliştirilen bu öğretim programı, temelde öğrencilerin problem çözme, yaratıcı ve eleştirel düşünme gibi üst düzey becerilerinin gelişimine odaklanırken, aynı zamanda işbirliği yapma, bir gruba ait olma, sorumluluk alma, başkalarının kararlarına saygı gösterme gibi sosyal becerileri de destekler. Öğrencinin problemi tanımlama, farklı yollarla veri toplama, veriyi kayıt ve analiz etme gibi araştırma becerileri de gelişir. Öğrenciler her yıl çeşitli yarışma ve etkinliklere katılarak projelerini sunar.
Uluslararası Proje ve İşbirlikleri
İSTEK Okulları’nda uygulanan uluslararası projelerden en önemlileri, 3-12 yaş aralığındaki çocuklar için uluslararası bilince sahip bireyler yetiştirmeyi hedefleyen IB PYP (İlk Yıllar Programı); dünyadaki üniversitelerin genelinde bir yeterlilik olarak tanımlanan Uluslararası Bakalorya Diploma Programı; dünya insanı yetiştirmek üzere geniş bir katılım ve çeşitlilik sağlanarak sürdürülen ESN Öğrenci Değişim Programı; Birleşmiş Milletler’in bir simülasyonu olan konferansların yer aldığı MUN (Model Birleşmiş Milletler); 100’den fazla ülkede milyonlarca gencin dahil olduğu, kişisel gelişim odaklı Edinburgh Uluslararası Gençlik Ödülü Programıdır.
İkinci Adım Programı
İSTEK Anaokulları ve İlkokullarında Sosyal ve duygusal beceriler “İkinci Adım Programı” ile desteklenir. Okul ortamında sosyal duygusal gelişimi destekleyen İkinci Adım programı, okul öncesi dönemden ilkokul 4. sınıf düzeyine kadar ayrı programlarla her yaş öğrenciye ulaşmayı amaçlar. İkinci Adım programı empati kurabilme, duyguları yönetme, problem çözme, işbirliği yapabilme gibi sosyal becerileri geliştirirken, program sayesinde akademik başarının arttığı, okul iklimi ve öğrenci davranışlarının olumluya doğru geliştiği gözlemlenir.
Etüt ve Ek Çalışmalar
İSTEK Okulları’nda ders dışında hazırlanan etüt programları ve ek çalışmalar ile dersi kaçıran, anlamayan, eksik ya da yanlış öğrenen öğrenci kalmıyor. Hafta içi her gün saat 15.40 ile 17.00 saatleri arasında öğrencilerimiz öğretmenlerinden desteğe ihtiyaçları olan her konuda etüt alabilirler. Ayrıca hafta sonlarında; 7. ve 8. sınıflar için ek MEB Liseye Geçiş Sınavı çalışmaları, 5. sınıflar için yoğun İngilizce programımızı destekleyen çalışmalar, 11. ve 12. sınıflar için TYT ve AYT sınavlarına yönelik çalışmalar, 8, 11 ve 12. sınıflar için sessiz soru çözümü etütleri yapılmaktadır. Akademik programlarımızın içine entegre ettiğimiz çalışmaların yanı sıra tüm sınavlar için ek dersler yapılır. Konusunda uzman öğretmenlerle soru çözümleri ve denemeler gerçekleştirilir.
Sosyal Olanaklar
İSTEK Okulları, açık ve kapalı spor alanları, yarı olimpik yüzme havuzları, donanımlı laboratuvarları, zengin kütüphaneleri ve eğitim teknolojisinin son yeniliklerine göre donatılmış çağdaş eğitim alanlarıyla güvenli ve mutlu kampüs ortamlarına sahiptir. İSTEK Okulları’nda, her yaş seviyesinde öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerine uygun olarak seçebilecekleri, farklı alanlarda 100’den fazla öğrenci kulübü vardır.
Öğrenim Hedeflerimiz

Eğitim Felsefemiz
Geleceğe Hazır Bireyler
Her yerde ve her zaman başarılı olacak, geleceğe şimdiden hazır, 21. yüzyılın;

Yaratıcı, Dünyaya uyumlu, Öğrenmeyi seven, Sorunlara çözüm getiren, Girişken, Yurtsever, Yüksek donanımlı, Üretken, Ahlaklı, Dinamik, Bireylerinin yetiştirildiği, Türkiye’nin önde gelen okulları arasında olmak ve uluslararası düzeyde adını duyurmak.
Uluslararası Standartlarda Eğitim
Atatürk ilke ve düşüncelerini benimsemiş, Bireysel farklılıkları önemsemeyen bir ortamda, Dünya’da ve Türkiye’de tercih edilen, ülke geleceğine olumlu katkılarda bulunacak,

Üretken, Yaratıcı, Sorumluluk sahibi, Bilimsel düşünceyi ön planda tutan beyinleri; En gelişmiş öğretim yöntemleriyle birleştirilmiş, Teknoloji destekli, Yabancı dil ağırlıklı ve Dünya merkezli eğitim ile yetiştirmektir.
Sorularla İstek
Kampüslerimiz
Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi

İSTEK Okulları Tüm Hakları Saklıdır. Copyright © 2019
İSTEK, veli bilgilerini yasal bir zorunluluk olmadığı sürece üçüncü şahıs veya kurumlarla paylaşmamaktadır.
Gizlilik Politikası - KVKK Aydınlatma Metni

<%-- --%>